Een recept uit de oude doos. Uit de wel heel oude doos, want dit gerecht wordt waarschijnlijk al een jaar of 2000 in Nederland gegeten. Helaas heb ik het originele recept niet kunnen bemachtigen, maar met dit basis-recept kom je vast een heel eind:
Recept voor 4 personen
Ingrediënten
1,5 kilo pastinaak
500 gram andijvie
Scheutje water (of melk)
Eventueel toevoegen voor een wat minder authentiek recept:
100 gram ongezouten cashewnoten
2 theelepels mosterd
1 eetlepel honing
Bereidingswijze
Schil de pastinaak met een dunschillertje en snij de bovenkant met het loof er af. Snij de pastinaak nu in grove blokjes. Kook de pastinaak een minuut of 10 klaar, je kan eventueel een snufje zout toevoegen.
In de tussentijd dat de pastinaak kookt kan je de andijvie wassen en in dunne reepjes snijden.
Giet de pastinaak af en stamp deze nu tot een puree. Voeg een scheutje water (of melk) naar wens toe. Zet de puree weer op het vuur en voeg de kleingesneden andijvie toe. Hussel dit goed door elkaar. Misschien moet je halverwege de andijvie even wachten om het wat te laten slinken want 500 gram rauwe andijvie neemt nogal wat ruimte in beslag in je pan.
Als je voor de versie gaat die iets minder authentiek is kan je op dit punt de honing en moster toevoegen en doorroeren. Garneer het geheel na het opscheppen met wat cashewnoten.
Eet smakelijk!
0 Reacties
Reageren
Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.
Log boven aan de pagina in of registreer je hier.